Partner oldal

gamesfbanner

Címkék

.net (1) 2013 (1) 7 (1) ada (1) ajánló (1) amd (2) amiga (1) android (5) Android (1) apokalipszis (1) apple (2) arm (9) arma2 (2) armaii (1) ArmA II (1) asm (1) assassins (1) assembly (2) Barátok (1) basictexteditor (2) belépés (1) Bochs (1) c# (1) C# (2) ce (1) creed (1) csharp (1) Day-Z (1) dayz (1) Dayz (1) dos (3) download (1) ea (1) eastereggs (1) ecetrotech (1) ede (1) electro (1) elemzés (2) érdekes (35) érdekesség (2) értékelés (1) exe (2) facebook (1) felvétel (1) firefix (1) Firefox (1) FTP (1) galaxy (1) galaxy y root (1) gaming (1) Gecko (1) google (1) GTA (1) gta (2) GTA Vice City (1) gui (5) gyűjtemény (1) halo (1) handheldpc 2000 (1) handheld pc 2000 (1) hp (2) hpc2000 (1) ibm (1) ie (1) intel (3) internet (2) iOS (1) iv (1) IV (1) játék (3) jobs (1) jornada (4) kamu (1) kamu ncore regisztráció (1) kde (1) keresés (1) kicsi (2) kubuntu (2) leltár (1) letöltés (1) linux (8) login (1) maps (1) menuette (1) metro (2) Microsoft (2) microsoft (13) MicrosoftVisual (1) mikroprocesszor (4) minix (1) ms-dos (1) nchief (1) ncore (1) neptune (2) nexus 7 (1) nitler (1) nt (1) one (1) oprendszer (24) os/2 (1) összehasonlítás (1) ötletek (1) pandemic (1) pc (5) playstation (1) processzor (10) program (1) programozás (11) ps4 (1) qdos (1) reactos (1) register (1) regisztrálció (1) robot (1) root (1) saboteur (1) samsung (1) samsung galaxy y (1) source (1) start (1) studio (1) surface (1) szimulátor (1) telefon (1) teszt (2) tojások (1) túlélés (1) ubuntu (1) újdonságok (1) unix (2) update.zip (1) valódi-egymagos (1) vatera (1) verseny (1) vicces (1) Vice City (1) villám (11) vincseszter (1) visual studio (2) vs (1) wince (1) winceprograms.tk (1) Windiws (1) Windows (2) windows (35) windows ce (1) windows ce 3.0 (1) windows phone (1) winworld (3) xboxone (1) y (1) youtube (1) Zombi (1) zombik (1) Címkefelhő

A Google szemét...

2013.08.14. 10:46 :: jakab95

Nem szeretek mocskolódó bejegyzéseket írni, bár aki olvasta korábbi cikkeimet, tudhatja, hogy nem szimpatizálok az Apple-lel és ezt gyakorta meg is említem. Ennek és ezen bejegyzésnek sincs köze ahhoz, hogy a WinWorld.hu szerkesztője is vagyok, illetve csak annyi, hogy ezen ellenérzéseim miatt kedvelem inkább a Microsoftot, valamint mellette a szabad szoftver mozgalmat.

A Google mint tudjuk, nem csak a világ legnagyobb keresőjének a tulajdonosa, hanem immáron a Gmail, a YouTube, a Google+, a Chromium projekt (Chrome böngésző, Chromium OS) és az Android is hozzá tartozik számtalan apróbb szolgáltatással együtt. Ellenben egy normális céggel, ők nem a szolgáltatások továbbfejlesztésére törekednek, hanem azok fokozatos leépítésére. Magyarán semmi garancia nincs arra, hogy ami tegnap még jól működött, az ma is úgy fog, vagy egyáltalán fog-e.

Mikor a Google megváltoztatta a Youtube dizájnját, igen nagy vihart kavart felhasználói körökben. Ennek ellenére folytatta és megismerhettük nem sokkal később, talán 1-2 évre rá a ma is használatos, videóba belelógó, áttetsző, sötétszürke sávot. Nekem személy szerint tetszik, az alapkoncepció jó. Közben nem is olyan rég maga az oldal is megújult, természetesen ez sem tetszett mindenkinek. A lényeg azonban nem a csinosítgatásban rejlik, hanem a technikai ,,újításokban". 

HD videók betöltésének szándékos lassítása

A Google, megfigyeléseim szerint, körülbelül 1 éve módszeresen lassítja a HD videók betöltését. Azelőtt amint rányomtam az 1080p-re, már át is váltott. Most nem. Egy 4 perces videó végéig nem vált át a minőség, de biztos nem a net sebessége a gond, ugyanis mikor beletekerek, legtöbbször már azonnal a jobbal folytatja, ha meg nem, akkor újra kell töltenem az oldalt.

Windows Phone vs. Google Maps incidens

Pár hónapja történt az eset, ha jól tudom, a WinWorld-ön is említettem korábban, hogy a Google a maps.google.com-ot, azaz a Google Maps böngészőből elérhető verzióját átirányította a sima keresőre, ha érzékelte, hogy a készülék Windows Phone-t futtat. Mikor ebből botrány lett, akkor azt nyilatkozták, hogy kompatibilitási okokból tették ezt. Elég ciki volt a helyzet a Googlenek, ezért megpróbáltak úgy kijönni belőle, mintha ők csak kijavítanák a hibákat, mert eddig nem volt elég jó a Maps. A gond csak az a puszta tény volt, hogy egészen addig tökéletesen ment, tehát nem voltak kompatibilitási problémák. Csak az igen gyors ütemben növekedő Windows Phone platformot akarták egy kicsit megszorongatni ezzel.

A videón is éppen az látszik, hogy csak a Windows Phone azonosítójú böngészőket tiltja a Google Maps és irányít át a sima keresőre. 

Android fokozatos leépítése

Lassan egy éve vagyok Android felhasználó és a Google Nexus 7 már a második eszközöm. Azon, hogy a saját márkás tableten ugyanolyan optimalizálatlan a rendszer, mint egy Samsungon, vagy LG-n, már fenn sem akadok. Ugyanakkor kapja a frissítéseket, nemrég töltöttem rá a 4.3-at. Lehet, hogy csak nálam van így, de az én készülékem jobban melegszik azóta. Más érdemi változás nem történt.

7 colos tableteken ugyanaz a mobilokra szánt kezelőfelület van, mely azért valljuk be, eléggé nevetséges és nehézkes egy ekkora eszközön. A 4.0.4-ben egy 8 colos táblán még arra szabott tálcák és vezérlőszervek voltak.

A képen a korábbi verzió látható, ahol még minden kényelmesen elfért a még így is foghíjas alsó tálcán és nem kellett egy felső is.

Screenshot_2013-07-24-09-22-41.png

Itt azonban már, ahogy látszik is, pusztán 3 gomb kapott helyet, minden mást felülre kellett tenni. Ez azért idegesítő, mert az alsóval ellentétben a felső tálca nem mindig látható, ezáltal olyan fontos információk, mint az idő, viszonylag nehezen hozzáférhetőek. Ráadásul ez a kettő sáv több helyet is foglal, teljesen indokolatlanul.

Persze ez a pár lépés csak a jéghegy csúcsa, van még mit a Google számlájára írni, de a mindennapokban talán ezek a legszemléletesebb példák arra, hogy egy ilyen óriásvállalat mennyire tesz arra, hogy mit adjon a felhasználóinak, hiszen úgyis már van akkora hírneve, hogy akármit csinálhat, nem fognak tőle elpártolni. Én is maradok a Google keresőnél, a YouTube-nál, az Androidnál (nincs pénzem másra) és a Chromenál

Szólj hozzá!

Címkék: google maps youtube android windows phone

A bejegyzés trackback címe:

https://electrotech.blog.hu/api/trackback/id/tr825457260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása